Försäljningschef till Coor

Är du en affärs- och teamorienterad person med förmågan att bygga starka team och förtroendefulla relationer? Vill du vara med på Coors ambitiösa resa framåt med att dubbla vår omsättning fram tills 2025 med bibehållen lönsamhet och halvera vårt koldioxidavtryck? Då har vi rätt utmaning för dig!

Vi söker nu en person som har förmågan att leda ett seniort och självgående team med 8 säljare som utgår från olika delar av Sverige, samt själv också delvis arbeta operativt med försäljning. Du kommer även ingå i Business Development Sveriges ledningsgrupp och ha en central roll i Coors fortsatta tillväxt.

 

Om rollen
Rollen som försäljningschef på Coor är en av de absolut viktigaste rollerna för att skapa möjlighet att växa och leverera tillväxtmålen i bolagets strategi. Övergripande mål är att öka omsättningen inom segmentet små till medelstora affärer, upp till 10 MSEK affärsvärde årligen, till år 2025. Rollen balanserar ledarskap, planering/prioritering samt att själv operativt bidra till försäljningen.

Leda och skapa engagemang för ett team på distans

 • Vara en förebild som engagerar och motiverar i organisationen
 • Fördela arbete samt stötta och coacha säljarna
 • Sätt mål tillsammans med säljarna och följ upp dessa
 • Driva och säkra utveckling av säljverksamheten i Coor Sverige

Planera och prioritera affärer

 • Stötta med planering och prioritering av affärer
 • Säkerställa att säljteamet har förutsättningar att göra ett bra jobb

Operativt identifiera och stänga affärer

 • Identifiera potentiella affärer och driva dessa
 • Hålla egna/vara med i kundmöten för att skapa förtroende och sälja Coors tjänster
 • Ta fram offerter och stänga affärer

Vår kandidat
Kompetenskrav

 • Gedigen erfarenhet av tjänsteförsäljning B2B
 • Lett team inom affärsutveckling/sälj med goda resultat
 • Erfarenhet från anbudsarbete
 • Flytande svenska och engelska i både tal och skrift

Meriterande kompetens

 • Erfarenhet från Facility Management

Personliga egenskaper
Som säljchef är du en trygg person som är duktig på att hantera olika typer av människor och situationer. Du drivs av att uppnå resultat tillsammans med andra och skapar en kultur som bygger på teamwork och att alla gör sitt bästa. Du är positiv och har hög energi, nära till skratt men också professionell i ditt sätt att vara. Vi ser att du är en person som vågar ifrågasätta på ett behagligt och förtroendeingivande sätt. Du finns där för ditt team och stöttar genom att säkra rätt förutsättningar och kan coacha när det behövs.

 

Organisation
Som försäljningschef i Coor Sverige är du en del av BD Sveriges organisation som ansvarar för tillväxten i det Svenska bolaget. Du rapporterar till chefen för BD Sverige som sitter i den Svenska ledningsgruppen.

 

Vi erbjuder
Coor erbjuder en trygg, säker och trivsam arbetsplats. Vi erbjuder en marknadsmässig lön med avtalspension, tjänstebil, försäkringar och andra förmåner såsom föräldralön och friskvårdsbidrag.

På Coor arbetar vi aktivt med kompetens- och karriärsutveckling för att du ska få möjlighet att utvecklas och nyttja din fulla potential. Då Coor är ett stort och expansivt företag kan du utvecklas både inom arbetsgruppen såväl som inom andra delar av verksamheten. För dig som nyanställd har vi ett introduktions- och utbildningsprogram för att du ska få en bra start på din nya arbetsplats.

 

Kontaktuppgifter och övrig information
För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Fredrik Billström på fredrik.billstrom@navigio.se. Vi kommer börja intervjuer tidigast i slutet av augusti. Vi ser fram emot att höra från dig!

Location:

Stockholm

Contact:

Fredrik Billström

fredrik.billstrom@navigio.se