Marknadsdirektör SCA Skog

En hållbar arbetsplats – en fossilfri värld

Är du intresserad av människor, skog och av att göra affärer? Vill du utveckla våra erbjudanden inom skogliga tjänster och bidra till ett hållbart och lönsamt skogsbruk? Vi söker vår nästa Marknadsdirektör SCA skog med placeringsort Sundsvall. Välkommen med din ansökan!

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning

Som marknadsdirektör är du ytterst ansvarig för att köpa virke och sälja tjänster till privata skogsägare i norra Sverige. SCA köper virke och erbjuder ett brett utbud av skogliga tjänster för ett hållbart och lönsamt skogsbruk. I rollen ingår att stärka SCAs marknadsposition genom att ständigt förbättra kunderbjudandet samt att tillse att leverera på kundernas förväntningar och därmed bygga långsiktiga relationer.

En viktig del i uppdraget är att fortsätta bygga teamet och skapa en stark teamkänsla bland medarbetarna för att därigenom stärka marknadspositionen och öka volymen virkesinköp. Allt detta i samverkan med kollegorna i affärsområdet.

I rollen som marknadsdirektör har du ansvar för ett team om ca 100 personer med uppdraget att köpa in 4 miljoner m3 virke årligen. Du ingår i affärsområdets ledningsgrupp och bidrar till hela affärsområdets utveckling och framgång.

Vem är du?

För att lyckas i arbetet är det viktigt att du är intresserad av människor, skog och av att göra affärer. Du är en trygg ledare som engagerar och inspirerar dina teammedlemmar och har förmåga att på ett strukturerat sätt skapa, leda och utveckla ett vinnande lag. Du samverkar tvärs organisationen, på olika nivåer, och du är också genuint intresserad av att skapa affärsvärde både för SCA och bolagets samarbetspartners. Den vi söker är en nyfiken person som vill vara med och utveckla morgondagens skogsnäring.

Du har akademisk/skoglig utbildning eller förvärvat motsvarande kunskap på annat sätt. Du är van att leda genom andra och också på distans. I din tidigare karriär har du arbetat i snarlik roll och där bidragit till bolagets utveckling genom att ständigt förbättra och utveckla både affären och teamet. Vidare är du en stark lagspelare som värdesätter och tillvaratar teamet styrka.

Din personlighet samspelar med SCAs kärnvärden: Respekt, Högklassighet och Ansvar. Arbetet sker med ett affärsmässigt fokus och i enlighet med SCA:s policys och riktlinjer. Tjänsten innebär resande och placeringsort är Sundsvall.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder ett självständigt jobb i en stor och växande koncern med engagerade medarbetare samt med förmånen att ha en aktiv fritid med naturen inpå knuten. På SCA bryr vi oss om dig som anställd. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.navigio.se. Urval sker löpande.

Location:

Sundsvall

Contact:

Cecilia Granberg

cecilia.granberg@navigio.se