VK Media söker vd – Västerbotten

 

VK Media söker vd

Västerbottens-Kurirens Media AB (VK Media) är ett ambitiöst mediehus i Norrland, med en vision att uppfattas som Europas ledande lokala multimediala koncern. Året om, dygnet runt erbjuder vi relevanta, nära nyheter och opinionsbildning genom trovärdig journalistik och kommersiell information. Vi bidrar till ett bättre samhälle och regional utveckling genom att verka för öppenhet, demokrati och det fria ordet.

 

Allt vi gör, gör vi för att säkerställa att högkvalitativ journalistik ska finnas kvar i Västerbotten för alltid. Hos oss arbetar 165 medarbetare och experter inom en mängd områden. Olika erfarenheter och bakgrunder är avgörande för att vi ska fortsätta ligga i framkant och vara relevanta.

 

VK Media är moderbolag i en koncern. Där ingår Västerbottens-Kuriren, Folkbladet Västerbotten, Affärsliv24, Totalt Umeå, Umeå X, Fiber8, VK Media Partner och Daily Print. Koncernen ägs av den frisinnade och liberala stiftelsen VK Press. VK Media är även delägare i fastighetsbolaget Gazette och PNV Media. Huvudkontoret är beläget i Umeå och koncernen omsätter ca 250 Mkr.

 

Huvudsakligt ansvar och arbetsuppgifter

I rollen som vd har du fullt lönsamhetsansvar och det övergripande ansvaret att leda företagsgruppen. Rollen innebär att vidareutveckla verksamheten utifrån läsar-, kund- och marknadsbehov samt omvärldens förändringar. Du har uppdraget att säkerställa en fortsatt hög förändringstakt genom att utveckla kärnverksamheten, bygga partnerskap och nationella och internationella nätverk, utveckla organisationen och hitta nya affärsmöjligheter.

 

I rollen har du ett nära samarbete med styrelsen men också med intressenter och partnerföretag. Du ansvarar för att leda, inspirera och motivera medarbetarna samtidigt som du säkerställer fortsatt kunskapsutveckling och leveransförmåga.

 

Du identifierar och utvärderar kontinuerligt nya allianser, affärspartners och externa samarbetsmöjligheter.

 

Din profil

Vi söker en god ledare med erfarenhet av att driva förändring och se nya affärsmöjligheter. Du har en god helhetssyn och förmåga att skapa lönsamhet i den verksamhet du leder. Du har flerårig erfarenhet från en roll med personal- och resultatansvar och en god insikt i mediebranschen. Du har erfarenhet av att bygga upp nya affärsverksamheter och av att tillvarata de möjligheter som ny teknik ger.

 

Som person har du ett gediget, nationellt och internationellt, nätverk inom branschen och med näringslivet och du är bra på att bygga relationer med nya möjligheter för verksamheten.

 

Du är en duktig kommunikatör, inger förtroende, är positiv och har förmåga att entusiasmera din omgivning.

 

Tjänsten är på heltid och vi ser gärna att du är bosatt i regionen.

 

För ytterligare information

I den här rekryteringen samarbetar vi med Navigio. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 16 september.  För frågor eller funderingar kring tjänsten mejla gärna till Nima Axenlod på nima.axenlod@navigio.se. Välkommen med din ansökan på www.navigio.se

Location:

Västerbotten

Contact:

Nima Axenlod

nima.axenlod@navigio.se